Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Informatie en Communicatie Technologie (ICT) / Wat is de beste printer?

Wat is de beste printer?

Sharing is caring

Heb je een nieuwe printer nodig? Dan ga je natuurlijk voor de beste optie die er is. Om precies het juiste apparaat te vinden dat bij je past is het goed om jezelf eerst een aantal vragen te stellen. Waar wil je de printer bijvoorbeeld voor gebruiken en wat zijn je eisen met betrekking tot het design? Als je niet veel plaats hebt is het bijvoorbeeld slim om te kiezen voor een compacte printer. Hoef je alleen zo nu en dan wat documenten te printen en verwacht je dat je alleen in zwart-wit hoeft te printen? Dan heb je natuurlijk geen super-de-luxe alles-in-één printer nodig. Wil je juist wel regelmatig documenten in kleur afdrukken of thuis je mooiste foto’s printen? Dan is een kleurenprinter de juiste keuze voor jou. Met deze keuzes ben je er overigens nog niet, want nu moet je nog beslissen over het gewenste type en merk. Ook heb je de keuze uit een nieuwe of een refurbished printer.

 

Welke soorten printers zijn er?

Als je je gaat oriënteren op een nieuwe printer zul je al snel merken dat je de keuze hebt uit verschillende soorten printers. Zo zijn er laserprinters en inkjetprinters, maar ook heel zuinige LED printers. Daarnaast kun je ook kiezen voor een alleskunner: een all-in-one printer. Met dit apparaat kun je niet alleen printen, maar ook kopiëren en scannen. Ideaal voor bijvoorbeeld je thuiskantoor of bedrijf aan huis. Het verschil bij de diverse soorten printers zit vooral in de werking. Zo werkt een inkjetprinter met zwarte of gekleurde inktcartridges en gebruik je voor laserprinters en LED printers speciale toner.

 

Kiezen voor een heel nieuwe of een refurbished printer

Vroeger was het bij de aanschaf van een printer belangrijk om te kiezen voor een gloednieuw exemplaar. Tegenwoordig is ook een refurbished printer een uitstekende optie. Dit is weliswaar een tweedehands printer, maar hij is volledig gereviseerd. Dit wil zeggen dat alle onderdelen nauwkeurig gecontroleerd zijn en waar nodig zijn vervangen. Hiermee doet een moderne refurbished printer niet onder voor een geheel nieuw exemplaar. Een bijkomend voordeel van een gereviseerde printer is dat hij een heel stuk voordeliger is dan een compleet nieuwe printer.