Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Horeca, Recreatie, Toerisme en Cultuur / Voordelen van digitaal textieldruk

Voordelen van digitaal textieldruk

Sharing is caring

Er zijn veel mogelijkheden voor het digitaal shirt bedrukken Den Haag. Maar wat is precies het voordeel dat digitale textieldruk biedt in vergelijking met andere manieren? Met de zeer geavanceerde technologie van vandaag, lijdt het geen twijfel dat het bedrukken van textiel drastisch is verbeterd. Door digitaal een shirt te laten bedrukken kun je nu een hoge resolutie en fijn gedetailleerde prints krijgen. Daarnaast kun je het ook heel snel en goedkoop aanschaffen. Door het gebruik van technologie is textiel bedrukken nu ook efficiënter bij het verbruiken van energie, water en mankracht. Daarnaast produceert het minder afval, omdat de inkt heel precies wordt gebruikt telkens wanneer je een ontwerp of patroon op een stof afdrukt. Je bent vrij om elke maat stof te gebruiken. Bedrijven hebben veel aan deze vooruitgang op het gebied van het printen van ontwerpen en patronen op stof. Eerdere apparaten en machines waren ingewikkeld, traag en duur. Nu zijn digitale drukmachines nog steeds duur, maar als je kijkt naar de efficiëntie dan wordt dat gemakkelijk terugverdiend.

Ontwerp en patronen worden digitaal gemaakt

Met digitale machines heb je ook digitale tools nodig om je stoffen te ontwerpen. Digitale leveranciers maken gebruik van verschillende toepassingen zoals Photoshop en Illustrator om logo's, patronen en andere stofontwerpen correct en nauwkeurig te ontwerpen. Deze software is vrij moeilijk te gebruiken als je geen ervaring hebt. Professionele leveranciers hebben meestal mensen in dienst die zeer bekwaam zijn met deze software, zodat ze een nauwkeurig ontwerp en patroon voor hun klanten kunnen leveren. En dat is mooi, want hiermee kun je je eigen digitale bestanden aanleveren met betrekking tot patronen, ontwerpen en logo's. Als je weet hoe je met deze software moet omgaan, kun je zelf je eigen ontwerpen maken. Dat scheelt uiteraard in de kosten. Je kunt zelfs je eigen stof aanschaffen voordat je je shirts laat bedrukken.

Kun je het allemaal zelf doen?

Dat kan je zeker, mits je over de juiste vaardigheden beschikt om je logo's, ontwerpen en patronen te maken. Daarnaast heb je ook een digitale drukmachine nodig. Dat hebben de meeste mensen uiteraard niet. Dat komt omdat digitale textieldrukmachines erg groot en duur zijn. Het is niet ideaal voor persoonlijk gebruik. Het kan eigenlijk alleen worden gebruikt als je er professioneel mee werkt en grote hoeveelheden textiel laat bedrukken.