Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Bouw en Vastgoed / Huis verkopen zonder makelaar

Huis verkopen zonder makelaar

Sharing is caring

Een huis verkopen zonder makelaar. Voor vele een hele uitdaging, maar is dat wel zo? Is het echt zo ingewikkeld als vele denken? In dit artikel lees je meer over de verkoop van je woning zonder makelaar.

Waarom zonder makelaar?

Zelf woning verkopen kan je doen om verschillende voordelen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld tijd. Wanneer je zelf besluit de verkoop te doen, is de kans groot dat je sneller aan de slag gaat. Dit komt doordat wanneer je een huis verkoopt met behulp van een makelaar, het vaak voorkomt dat de makelaar je huis even links laat liggen voor bepaalde redenen. Hij of zij ziet een ander project dan meer als prioriteit dan je jouwe. Dit wil jij natuurlijk niet. En terecht. Hiernaast betaal je uiteraard ook nog voor de diensten van de makelaar. Vaak een hoop geld wat je wellicht beter op een andere manier kunt besteden. Je huis verkopen zonder makelaar kan daarom een oplossing zijn. Zo heb je geen hoge kosten, en is de snelheid van bijvoorbeeld de marketing volledig afhankelijk van jezelf.

Hoe start je?

Bij een huis verkopen zonder makelaar komt veel kijken. Zorg er allereerst voor dat je huis zichtbaar is op online gebied. Dit kan tegenwoordig makkelijk en op verschillende platforms. Denk hierbij aan Instagram en Facebook, maar ook bijvoorbeeld Marktplaats. Hierbij moet je op een aantal dingen letten. Denk aan wat jezelf belangrijk zou vinden om te weten woning. Wanneer mensen een woning zoeken is het belangrijk voor ze dat ze een duidelijk beeld krijgen van de indeling van het huis. Zorg hierom dat je een plattegrond maakt/laat maken, en vervolgens post op de verschillende platforms. Een ander onderdeel waar je genoeg aandacht aan moet besteden, is de manier waarop je de foto’s maakt. Zorg voor professionele foto’s met hoge kwaliteit, en een ruim beeld van de woning. Zorg hierbij dus ook vooral dat de woning er ruim en opgeruimd uitziet wanneer je de foto’s schiet. Maak foto’s vanuit een goede hoek. Let hierbij op perspectief.

Andere tips voor een woning verkopen zonder makelaar

Naast sociale media die je goed kunt toepassen bij je huisverkopen zonder makelaar, zijn er nog een aantal tips waardoor je zeker meer mensen zult bereiken. De makkelijkste en slimste manier om makkelijk informatie te delen, en veel bekijks te trekken, is door een eigen website pagina voor jou huis te maken. Dit kan tegenwoordig heel simpel en voor niks doormiddel van verschillende sites. Wanneer je dit doet kan je dit namelijk erg gunstig gebruiken. Denk hierbij weer aan sociale media. Deel de site doormiddel van een link. Mensen zullen deze link weer met elkaar delen waardoor je site steeds meer bekijks trekt en dus steeds meer mensen bereikt, mogelijk opzoek naar een woning. Online vindbaar en zichtbaar zijn is dus erg belangrijk. Maar dan hebben we het nog niet gehad over wat je zelf al allemaal kunt bereiken met je eigen netwerk. Benader vrienden, kennissen en familie en leg uit dat je bezig bent met je huis verkopen zonder makelaar. Wellicht kennen hun wel iemand in hun eigen kring die zoekende is, of willen ze zelf wel een handje helpen door je site bijvoorbeeld te delen. Vraag rond op je sportclub, of bij een verjaardag. En verwijs natuurlijk weer door naar je eigen site. Op deze manier zul je zien dat je woning steeds meer bekijks zal trekken. Zelf huis verkopen is moeilijk? Dat valt dus reuze mee wanneer je deze tips toepast.

Bedankt voor het lezen van deze informatieve blog op onze ‘gemeente website van Delft’.